Ana Sayfa BAKIM & PERFORMANS Motor Suyu Nasıl Eklenir

Motor Suyu Nasıl Eklenir

0
Motor Suyu Nasıl Eklenir
Motor Suyu Nasıl Eklenir

Araç kullanıcılarının bilmesi gereken en önemli konuların başında araca motor suyu nasıl eklenir konusudur.  Bu yazımızda motor soğutma suyu azalması sorunu ve motor soğutma suyu nasıl eklenir konularına değineceğiz.

Araç Motor Suyu Neden Eksilir?

Motor soğutma suyu azalması aracınızda bir şeylerin ters gittiğinin ön belirtisidir. Zira sağlıklı çalışan motor soğutma suyu seviyesi kolay kolay değişmez. Araç motor suyu neden eksilir hususunda ilk akla gelen sorun devir daim  termostatındaki arızadır. Genelde bu arızanın yanı başında bağlantı hortumlarındaki kaçaklar da motor soğutma suyu seviyesi düşüşüne sebebiyet verir. Aracınızda motor soğutma suyu azalması yaşanıyorsa karşılaşılacak muhtemel sorunlar şunlardır.

*Boruların Bağlantı noktaları gevşektir.

*Hortumda delik mevcuttur.

*Devir daim bozulmuştur.

*Devir daim borusu çatlamıştır.

*Termostatta arıza vardır.

*Radyatör delinmiştir.

*Genleşme kabı çatlamıştır

*Genleşme kavanozu kapağı bozulmuştur.

*Conta yanmış veya  çürümüş olabilir.

*Silindir kapağı yamulmuş olabilir.

*Silindir kapağı çatlamış olabilir.

Motor Soğutma Suyu Nasıl Eklenir ?

Motor soğutma suyu azalması sorunu araç hareket halinde iken karşılaşılaşılırsa zaten hararet başlamış demektir. Bu durumda yapılması gereken aracın stop konuma getirmeden sağa çekilip 5-10 dk aracın rolantide çalışmasına izin vermek en uygun olanıdır. Çünkü fanın bu esnada çalışması motorun hareretini düşürmeye yardımcı olacaktır. Yeteri kadar bekledikten sonra yavaşca havasını aldırarak radyatörün kapağı açılır. Mümkünse antifirizli motor suyu koyulur. Bu mümkün değilse kireçsiz içme suyu ilave edilir.

Motor Soğutma Suyu Seviyesi

Motor soğutma suyu fazla olursa araca direk zarar vermez ancak tahliyeden atılamazsa genleşme dolayı kapak üzerine baskı yapacağından kapakta bozulma olabilir. Her şeyin fazlası zarar su seviyesi maksimum seviyede bırakılması en idealidir. Zira maksimum seviye üzerindeki boşluk genleşme için bırakılmış alandır.

Motor Suyu Antifriz Oranı Ne Kadar Olmalı

Motor Suyuna Normal Su Konur Mu?

Antifriz Su Karışım Oranları

En ideal  motor soğutma suyu  klimadan arta kalan su ile antifiriz karışımıdır. Araç soğukken antifiriz su karışım oranları yarı yarıya olacak şekilde ilave etmek daha isabetli olacaktır. Antifirizli suyun sisteme dahil edilmesinin sebebi, Antifiriz donmaya karşı faydalı olduğu gibi motor içinde sıcaklığı optimal seviyede tutup aşırı ısınmayı engeller. Ayrıca soğutma sistemi içerisinde kireçlenmelere karşı da çok iyi bir koruyucudur.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz