Ana Sayfa YENİ MODELLER RENAULT TALİSMAN VE ÖZELLİKLERİ

RENAULT TALİSMAN VE ÖZELLİKLERİ

0
RENAULT TALİSMAN VE ÖZELLİKLERİ

Renault Talisman ve özellikleri hakkında yapmış olduğum araştırma ve incelemeler hakkında bilgi vermek istiyorum. Bilindiği üzre Renault Talisman adıyla 2016 yılında Hayatın akışını duruşun belirler sloganıyla piyasaya sürdüğü D segmenti bir araçtır. Renault Latitude marka aracında Türkiyede istediği satış rakamına ulaşamadığı için piyasaya 2016 yılında sürdüğü araçtır Talisman. Latitude ye göre çok farklı bir tasarıma sahip olan birçok yeni özelliği ile karşımıza çıkmaktadır. En bariz yeniliklerinden biri olan 4 kontrol sistemi oldukça dikkat çekicidir. Aracın teknik özelliklerinden bahsetmeden önce dış tasarımı ve iç tasarımına değinmek istiyorum.

 

TALİSMAN DIŞ TASARIMI

 

Öncelikle belirtmemiz gereken aracın dış aydınlatma üniteleri araca farklı bir hava katıyor. Aydınlatma üniteleri aracın ön ve arka yüzünde ince bir profille konumlandırılmış, araca modern bir hava katmanın yanında radikal yenilik getirmiş durumda. Yine aracın ön krom ızgaraları ve krom kapı çıtaları araca şık bir görüntü kazandırmakta. Kaslı bir omuza sahip olan aracın 19 inçlik cantları oldukça büyük heybet kazandırmış durumda. Aracın uzunluğu 4850mm, genişliği 1870mm ve yüksekliği 1460mm. Ağırlığı ise 1518 kgdır. Aracın bagaj kapağı ayak altına uzatıldığında açılma özelliğine sahip ve arka da bulunan Renault logosu ortasında da geri görüş kamerası yer almaktadır. Ayrıca aracın krom egzoz çıkışları ayrı bir şıklık kazandırmakta. Aracın bagaj hacmi ise 608 litre ve aracı ön ve arka tamponunu çevreleyen kör nokta uyarı sistemleri yer almakta. Aracın dikkat çeken ve önceki modellerinden ayıran en belirgin özelliği ise ön farlarının modern görünümlü ve yeni teknik özelliklere sahiptir.

TALİSMAN İÇ TASARIMI VE TEKNİK DONANIMI

Talismanın iç tasarımını ve teknik donanımını incelediğimizde ilk dikkatimizi çeken vites topuzundaki bariz küçülme ve multimedya konsolundaki dikey konumlandırılmış halidir. Aracın ön konsolundaki ahşap dekorlar ve dikişli ön konsol görüntüsü özel olduğunuz hissini vermektedir. Aracın tüm gözlerinin kapaklı oluşu da araca derli toplu bir hava katmaktadır. Aracın kolçak bölümünde gizli soğutmalı içecek bölümünün oluşu da aracın yeni bir tasarım olduğunu ortaya koyan bir özelliktir. Aracın vites topuzu yanında ve multimedya üzerinde çeşitli sürüş modları için kumanda panelleri bulunmaktadır. Aracın start-stop özelliğinin de olduğunu belirtmeden geçmemek lazımdır. Araçta diğer önceki modellerinden ayıran en büyük özelliği 4 kontrol sisteminin oluşudur.  Bu sistem araç 40 km hıza kadar ön ve arka  tekerlerin farklı açılarda hareket etmesini sağlamakta ve aracın manevra kabiliyetinde oldukça işe yaramaktadır.  4 kontrolün araca en büyük katkısı aracın arkadan kaymalarını en aza indirmesi ve yol tutuşuna destek sağlamasıdır. Bu sistem BMW de de olan bir özellik olduğunu ayrıca burada da belirtmek isterim. Ayrıca aracın ambians iç aydınlatmaları sürüş modlarına göre farklı renkler almakta aracın gösterge panellerinde ve torpido altında yer almaktadır. Aracın yine farklı kılan diğer bir özelliği sürücü ve yolcu koltuklarında bulunan masaj özelliğidir. Araçta yine  şerit takip uyarı sistemi ile koltuk soğutma ve ısıtmaları bulunmaktadır. Aracın en belirgin yeniliklerinden bir diğeri ise öndeki araca göre takip hızını ayarlayabilen adaptif cruise kontrol sistemine sahip olmasıdır. Aracın şehir içi 6ile 7 litre arası yakıta sahipken şehirler arası bu rakam yaklaşık 4.5 litreye kadar düşmekte. İncelediğimiz model 1.6 litre dci 160 hp 380 tork EDC şanzıman olduğunu da ayrıca belirtmek isterim.

KAMPANYA 2017

Renault sitesini incelediğimizde 2017 eylül ayı kampanyalar bölümünde eylül ayı sonuna kadar 12bin tl ve 12 aya kadar %0 faiz kampanyasından söz etmektedir.

 

KİŞİSEL GÖRÜŞ VE YORUMLAR

Araç hakkında kişisel görüş ve yorumlarımdan da bahsetmek istiyorum. Aracın fiyatlarını incelediğimizde verilen rakama göre bazı özelliklerin yetersiz kaldığını peşinen belirtmeliyim. Örneğin multimedya konsolu araca monte edilmiş tablet hissi uyandırdığı için oldukça başarısız bulduğumu belirtmeliyim. Ayrıca aracın içine bindiğinizde ön göğüslükteki yumuşak dekorun torpido alt kısmında ve vites konsolu yan yüzünde kendini ucuz malzemeye bırakıyor. Bu da zamanla buralardan gıcırtı seslerinin gelirmi sorusunu akla getiriyor. İncelediğim araç hakkında yapılan yorumlara da baktığımda aracın yakıt rakamlarının katalogda belirtilen değerlerden fazla olduğunu araç sahiplerinin yorumlarında görmekteyiz. Sizde araç hakkında kullanıcı yorumlarını yazımız altına dilerseniz ekleyebilirsiniz.  Böylelikle bu aracı alacak olanlara fikir vermiş olursunuz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz