Ana Sayfa YENİ MODELLER VOLKSWAGEN ARTEON VE ÖZELLİKLERİ

VOLKSWAGEN ARTEON VE ÖZELLİKLERİ

0
VOLKSWAGEN ARTEON VE ÖZELLİKLERİ

Volkswagen Arteon ve özellikleri hakkında yapmış olduğum araştırma ve incelemeler hakkında bilgi vermek istiyorum. Bilindiği üzre Volkswagen Arteon adıyla 2017 yılındaTüm Alışkanlıklarınızı Ve Bir Otomobilden Beklentilerinizi Değiştirmek İçinsloganıyla piyasaya sürdüğü Coupe özellikleri taşıyan ancak içinde sedan konforu barındıran bir araçtır. Volkswagen  CC nin adeta yeni yüzüne  sahip ilk modeli olarak karşımıza çıkmakta. Arteon VW CC ye göre oldukça farklı bir tasarıma sahip olan birçok yeni özelliği ile karşımıza çıkmaktadır. Diyebiliriz ki CC nin hormonlu büyütülmüş şekli. En bariz yeniliklerinden biri aracın Passattan bile 10cm uzun oluşunun yanında four motion 4 çekerli bir teknolojiyle karşımıza çıkması. 2,0 TDI 150 PS DSG ve 2,0 TDI 240 PS DSG 4MOTION olmak üzere iki farklı dizel motor seçeneğiyle karşımıza çıkan bu aracın teknik özelliklerinden bahsetmeden önce dış tasarımı ve iç tasarımına değinmek istiyorum.

ARTEON DIŞ TASARIMI

Aracın dış tasarımında en önce belirtmemiz gereken  yenilik ön panjurların yatay formunda ve krom çıtaların ön farlarıda içine alacak şekilde konumlanması oluyor. Araç bu sayede daha geniş ve daha etkileyici görünüyor.  Ayrıca aracın kaputu ön çamurlukların üstüne biniyor ve çamurlukların adeta şapka gibi üzerinde kavrıyor. Bu da aracın daha alçak ve daha dinamik görünmesini sağlıyor. Aracın ön ve arka aks aralıkları Passattan bile 5 cm fazla ve totalde de Passattan 10 cm uzun olduğu için aracın dış profili oldukça ihtişamlı görünmekte.

Arteon R-Line

Aracın arkaya doğru alçalan tavan formu Arteonun cupe formuna sahip bir araç olduğunu bize gösteriyor. Aracın bagaj kapağı  camı ile birlikte kalktığından CC ye göre oldukça kullanışlı olduğunu ortaya koyuyor. %63 litre bagaj hacmine sahip olan Arteon cc ye göre 30 litre fazla bagaj kapasitesine sahip.  Aracın kapılarına gelince çıtasız olan kapılar aracı oldukça havalı gösteriyor. Yine unutmadan aracın bagajı üzerinde büyük harflerle ARTEON yazısı aracın yeni bir imajının olduğunu göstergesi. Yan aynaların yukarıya doğru katlanma özelliği ile bagajın temassız açılma özelliği araçta  karizmalı bir tavır sergiliyor. Arteonun  ön ve arka tamponunu çevreleyen kör nokta uyarı sistemleri yle donatılmış oluşu ve yatay kayan park ışıkları sayesinde oldukça dikkatleri üzerine topluyor.

 

ARTEON İÇ TASARIMI VE TEKNİK DONANIMI

Arteonun  iç tasarımını ve teknik donanımını incelediğimizde ilk dikkatimizi çeken arka koltuktaki yaşam alanı. Birçok sedan araca göre diz mesafesindeki genişlik tek kelimeyle etkileyici. Bunun en büyük sebebi aks mesafesindeki uzunluk olduğunu yeri gelmişken yeniden belirtmeliyim.  Arka koltuğun tavanla koltuk arası mesafenin yüksek olduğunu söylemek mümkün değil ve aracın arka koltuğununda üç kişinin oturması biraz zor. Bunun sebebi ortada bulunan şaft tünelinin yaptığı yükselti . bu yükselti orta kısımda oturan kişinin konforunu olumsuz etkileyeceği aşikar. Ön göğüslüğün yatay yönde tamamen havalandırma panjuruyla kaplı oluşu ve ortadaki analog saat te Passattan aşina olduğumuz formu ortaya koyuyor.

Arteon iç mekan

Aracın 12 inçlik gösterge tablosunun yanı sıra 9 inçlik  tamamen dokunmatik multimedya ekranı bulunmakta. Klima tuşları klasik golften aşina olduğumuz yuvarlak forumda olup multimedya altında kendine yer bulmuş durumda. Aracın kapıları her ne kadar çıtasız olsada izalasyon yönüyle oldukça başarılı olduğu söylenebilir. Adaptif Hız Sabitleyici “ACC”’, gelişmiş bir radar yardımıyla öndeki  araçlarla olan güvenli takip mesafesini sürekli olarak koruma özelliğiyle size sayısız avantaj sağlıyor. Aracın 5 adet sürüş moduna sahip olduğunu belirtmeliyim. Özellikle sport modda gaza dokunulduğunda egzozdan alınan ses oldukça kışkırtıcı.

Arteon iç görünüm

Aracın multimedyası jestlere duyarlılık gösterdiği için oldukça havalı, ayrıca araç içerisinde cep telefonunuzu  kablosuz şarj edebilme özelliğine sahip olduğunu da belirtmeden geçmemek gerekiyor. İncelediğimiz aracın 240hp lik 500 torka 2.0 dizel four motion motora sahip bir araç olduğunu ayrıca belirtmeliyim. Araçta 0 km hızdan 100 km hıza 6.5 saniyede çıkıyorsunuz.  7 ileri DSG otomatik şanzımana sahip olan araçta seri sürüş esnasında koltuğa yapışmamanız mümkün görünmüyor.  Spor bir model olmasına rağmen yüksek kullanılışlılık özelliklerine sahip bir araç olarak karşılıyor bizi ARTEON.

Aracın yakıt değerleri şöyledir.

Arteon yakıt tüketimi

KAMPANYA

Volkswagen web sitesini incelediğimizde  eylül ayı kampanyalar bölümünde eylül ayı sonuna kadarki kampanya ve fiyatları seçenekleriyle birlikte aşağıda gösterilmiştir.

Arteon modelleri eylül ayı fiyat listesi

Teknik Detay ve Donanımlar

Arteon Teknik ve Donanım Özellikleri

KİŞİSEL GÖRÜŞ VE YORUMLAR

Araç hakkında kişisel görüş ve yorumlarımdan da bahsetmek istiyorum. Araç  dizel oluşundan dolayı arka egzoz kısmı kapalı formdadır. Bunun sebebi vw genin duman salınımının görüntüyü bozmasını istemediklerinden olduğunu düşünüyorum bu da bana bu kadar para verilen bir araçta olmaması gereken bir durummuş gibi görünüyor.  Ayrıca aracın yan taraftan darbe alması durumu olduğunda özellikle ön kaputun çamurlukların üzerini kapladığı için zarar görecek hissi uyandırdığı için bu konuda da eleştiriyorum. Çıtasız kapı formu her ne kadar başarılı görünse de kapı altı çıtalarının tam bir simetri yakalayamadığını gözlemledim. Bu da sanki kapıda bir düşüklük varmış hissi uyandırdığı için görsel olarak rahatsız edici buldum.   Her ne kadar volkswagen üreticileri yepyeni bir model  ürettiklerini söylese de volkswagen CC nin yeni formu olduğu bir gerçektir. Bunun da ıspatı aracın arka tarafını incelediğimizde kendini ele veriyor. Gerek çift parçalı farların yapısı gerek bagaj üstü çıkıntı ve gerek bagaj kapağındaki kocaman volkswagen logosu bunları çok net bir şekilde ıspatlıyor. Bu da bana göre yepyeni bir model olmadığından bu kadar yüksek miktarlarda para bağlamaya gerek olmadığını düşünüyorum. İncelediğim araç hakkında yapılan yorumlara da baktığımda aracın yakıt rakamlarının katologda belirtilen değerlerden çok fazla olduğunu şehir içi 9.1 litre şehirler arası 7.5 litre yaktığı araç sahiplerinin yorumlarında görmekteyiz. Sizde araç hakkında kullanıcı yorumlarını yazımız altına dilerseniz ekleyebilirsiniz.  Böylelikle bu aracı alacak olanlara fikir vermiş olursunuz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz