27/07/2024
MOTOSİKLETLER

Senetle Motosiklet Almak İçin Yapılması Gerekenler

Senetle Motosiklet Almak İçin Yapılması Gerekenler

Motosiklet hem bir ihtiyaç hem de bir tutkudur. Birçok noktada otomobilden çok daha avantajlı olmakta ve ülkemizin her tarafında tercih edilmektedir. Fakat bir motosiklet sahibi olmak için de nakite ihtiyaç vardır. Peşin, kredi kartı ve kredi ile alınamıyorsa geriye senetle almak seçeneği gelmektedir. Senetle motosiklet satan yerler arasında ilk akla gelen Evkur’dur ve daha birçok yer vardır.

Senetle Motosiklet Sahibi Olmak

Kredi kartı sahibi olmayan veya yeterli limiti olmayanların alına toplu para için ilk olarak bankalardan kredi çekmek gelir. Fakat banklar kredi verirken sicil puanını göz önünde bulundurdukları için birçok kişi bankalara kredi başvurusunda bulundukları zaman olumsuz cevap alırlar.

Motosiklet almak isteyen ve kredi başvurusu reddedilen kişiler için senetle motosiklet satan yerler son derece cazip gelir. Çünkü taksit imkanı sağlarlar. Beğenilen motoru da hemen hemen tahsis ederler. Bu yüzden senetle motosiklet sahibi olmak kişilere son derece uygun bir seçenek olarak görünür.

Senetle Motosiklet Alırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Senetle motosiklet satan yerler ülkemizin hemen her yerinde mevcuttur. Fakat unutulmaması gereken birçok nokta senetle motosiklet alırken nelere dikkat edilmelidir sorusunda saklıdır. Öncelikle senetle alışveriş yapılırken mutlaka vade farkı, faiz konur. Üstelik bu farkın bir üst limiti yoktur. O yüzden senetle motosiklet alınacağı zaman bir araştırma yapılmalıdır. Mutlaka birden çok satış yapan yerle karşılaşılacaktır. Bunlar arasında aynı vade seçeneğine hangisinin daha ucuz olduğu belirlenmelidir. Yerel bir mağaza veya galeri ise pazarlık yapılabilir. Vade farkını firmalarının kendileri belirlediği için mutlaka indirim yapılacaktır.

Senetle Motosiklet Alınabilecek Yerler

Senetle motosiklet satan yerler bazı yerlerde daha yaygındır. Özellikle sahil kenarlarında motosikletin çok tercih edilmesinden dolayı motosiklet satan yerler de çoktur ve bunların birçoğu senetle alışveriş yaparlar. Senetle motosiklet alınabilecek yerler, Evkur, Mutlu Evim gibi büyük mağazalar olabileceği gibi galericiler, motosikletçiler de olabilir.

Bunun için tek seçenek bulunulan konum düşünülmemelidir. Çünkü motosiklet piyasasında rekabetin çok olduğu yerlerde fiyatlar daha uygundur. O yüzden senetle motosiklet satan yerler araştırılırken çevre iller, ilçeler, büyük şehirler daha avantalı olabilir.

Vadeli Motosiklet Almak Mantıklı Mı

Motosiklet piyasası çok geniş bir sektördür. Onlarca farklı marka ve yüzlerce çeşit model vardır. İhtiyaçtan dolayı tercih edildiği gibi tamamen zevk için de motosikletler tercih edilir. Bu yüzden senetle motosiklet satan yerler ve vadeli motosiklet almak uygun mudur, bunların net cevabını vermek imkansızdır.

Motosiklet alabilmek için başka bir seçenek yoksa vadeli almak elbette değerlendirilebilir. Bu aşamada önden az da olsa peşinat vermek fiyatı düşürecektir. Yine taksit sayısını olabildiğince azaltmak da motosiklete uygulanacak vade farkın düşmesini sağlayacaktır. En sağlıklı yol ise aynı veya yakın modeller üzerinden karşılaştırma yapmaktır.

About Author

admin

1 Comment

  • SENETLE TAKSITLI MOTOR ALMAK İSTİYORUM AMA NERDEN ALICAĞIMI FALAN SATIŞ YAPAN YERLER BILMIYORUM HONDACBR250RR ALMAK ISTIYORUM YARDIMCI OLURSANIZ ÇOK MUTLU OLURUM İYİ GÜNLER

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir