05/12/2024
HABERLER

KOSGEB Desteği İle Oto Yıkama Dükkânı Açma

KOSGEB Desteği İle Oto Yıkama Dükkânı Açma

Oto yıkama dükkanı ustalık belgesi ve çok fazla maliyet istemediği için birçok kişinin yapmak istediği bir iş alanı olarak bilinmektedir. Özellikle az bir sermayesi olan genç erkekler hemen bir oto kuaför açarak para kazanmak istedikleri için uygun dükkan bulunması durumunda gerekli çalışmaları başlatmaktadır. Oto yıkama dükkanını çok daha az maliyetle açabilmek için KOSGEB kredisine başvuru yapılabilir. Gerekli şartları tamamlayanlar KOSGEB’den 50 bin geri ödemesiz ve 100 bin TL faizsiz kredi alabilirler.

KOSGEB’den Girişimcilere Kredi

Aracı olan herkesin sık sık ziyaret ettikleri mekânlardan biri de oto yıkama dükkânlarıdır. Araçların iç, dış temizliği, bakımı oldukça önemlidir. Siz de oto yıkama dükkânı açarak gelir elde edebilirsiniz. Elinizde çok fazla nakidiniz yoksa KOSGEB’den hibe destek kredisi kullanarak oto yıkama dükkânınızı açabilirsiniz. Peki, KOSGEB’den kredi kullanabilmem için ne yapmalıyım? Kredi kullanım şartları nelerdir? İstenilen belgeler nelerdir? Diyorsanız ayrıntılarıyla makalemizde bulabilirsiniz.

 Oto Yıkama Dükkânı Açmada Takip Edilecek Hususlar

Dükkânınızı açmak istediğinizde atacağınız ilk adım dükkânınızı yerini iyi seçmek olacaktır. Oto yıkama dükkânları genellikle aynı işlevleri yapmaktadır. Araç içi temizlik, dış yakama, motor temizliği gibi işlevlerdir. Bu yüzden Oto yıkama dükkânınızınızı müşteri potansiyelinin fazla olduğu yerde açmanız size artı avantaj sağlayacaktır. Şehir merkezlerinde açacağınız oto yıkama dükkân kiraları ile sanayi bölgesinde açacağınız oto yıkama dükkânları kiralar açısından da farklılık göstermektedir.

Şehir merkezlerinde açacağınız dükkân kendisine rakip olabilecek başka bir oto yıkama firması yoksa muhtemelen kirası sanayi bölgesindeki firmalara göre daha yüksek olacaktır. Büyük şehirlerdeki kiralar da küçük şehirlerdeki oto yıkamalardan daha fazla olacaktır.

İş Yeri açmada Başvuru Yapılması Gerekli Olan Birimler

İş yerinizi kurabilmeniz için SGK / BAĞ-KUR, Belediye, Esnaf Odaları ve Muhasebeciye ayrı ayrı başvuru yapmanız gerekmektedir.

İş Yeri Açmada Gerekli Olan Evraklar

Noter onaylı imza sirküleri, onaylı nüfus cüzdan sureti, İkametgâh bildirimi, Dükkân kira ise kira kontratı, mülk ise tapu gerekmektedir. Gerekli belgelerin tamamlanması ve imza sirkülerinin bitirilmesi ile vergi dairesindeki memurun belgeleri incelemesinden sonra ve onaylamasından itibaren vergi levhanızı alabilirsiniz.

 KOSGEB Oto Sanayi Kredi Destekleri

KOSGEB sanayide iş yeri açma destek kredisi vererek iş yerinizi kurmada önemli bir finans kaynağı olmaktadır. Oto yıkama dükkânı açmak istediğinizde giriş sermayesi olarak ortalama 20000 TL nakit paraya ihtiyacınız olmaktadır. KOSGEB’den hibe destek kredisi almak için öncelikle KOSGEB’in kendi programı dahilinde oluşturulan uygulamalı girişimcilik programına katılarak iş yeri açma sertifikasını almanız gerekmektedir.

32 saat süren kursun sonunda iş yeri açma sertifikasını alabilirsiniz. Daha sonra iş yeri uygulama plan, projesi hazırlayıp oluşturulan kurulda projenizin kabul edilmesiyle KOSGEB veri tabanına kaydınızı yaptırarak KOSGEB’den hibe kredisi alarak dükkânınızı açabilirsiniz.

 

 

 

About Author

admin

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir