Ana Sayfa ARABA İNCELEMELERİ İNCELEMELER İZMİR 2. EL OTO PAZARI

İZMİR 2. EL OTO PAZARI

0
İZMİR 2. EL OTO PAZARI
İzmir 2. el oto pazarı

İzmir için oto pazarı denilince aklıma gelen tüm gün satın alınacak 2. El araba aranması neticesi araç bulamamaktır. Ve de üzerine yorgunluğunuz cabasıdır. İkinci el araç alma yolunda karar veren ve ilk arabasını alacak olanların uğradığı yerdir araba pazarları. Birkaç araba değiştirenler genelde araçlarını internet üzerinden bakar randevu alıp gider görür baktırır satışını alırlar.

İZMİR’DE BULUNAN OTO PAZARLARI NERELERİDİR?

Egenin incisi İzmir ikinci elde İstanbul piyasasından sonra Türkiyede en çok araç alım satımı yapılan iller sıralamasında ikinci sırayı alır. Semt semt oto pazarları hakkında bilgi vermek gerekirse sıralama şöyle olmalıdır.

OTO KENT

İzmirde en yaygın olarak bilinen oto galericiler sitesi Bucada bulunmaktadır. Adına kent denilen Oto kent Buca ilçesi ile Gaziemir arasına denk gelen 6. Sanayi sitesi yanında Optimum la karşı karşıya ulaşım noktasında da Otobanın yan tarafındadır. Burada birçok galeri ikinci el araç satışı yapmaktadır.  Üst segment arabadan tutun da en ucuz eski model araçlara kadar burada her bütçeye uygun araç bulunmaktadır. Birçok kapısı bulunan oto kentin içerisinde noter de bulunmaktadır. Oto kent dışında 6.sanayi yolu üzerinde sanayinin dışında üç dört tane oto ekspertiz merkezleri bulunmaktadır.

GAZİEMİR AÇIK OTO PAZARI

Pazar günleri kurulan bu Pazar yeri de gaziemir optimum arkasına düşer.  Genelde Pazar günleri burada bulunan araçlar oto kentteki esnafların araçlarıdır. Vatandaşlar burada genelde sahibinden araba bulamazlar. Çünkü oto kente de çok yaqkın konumda kurulduğu için bu pazaryerinde cumartesiden otolar yerlerini almış olduğundan vatandaş aracını satmaya geldiğinde Pazar günü Pazar içinde koyacak yer bulamaz. Bu sebeple araçlarını yol kenarlarına üzerine satılık yazarak bırakırlar.

KEMALPAŞA OTO PAZARI

Kemalpaşa oto pazarı İzmirin doğu ucunda bulunan dış ilçelerinden olan Kemalpaşa ilçesi ile Ulucak arasına düşen Ankara yolu üzerinde bulunan mütavazi bir pazaryeridir. Zira burada burada araç satanlardan çok yiyecek içecek satanlar pazar günleri iyi para kazanırlar. Oto pazarı pazar günü kurulduğunu yine de belirtmekte fayda var. Oto pazarı içerisinde ekspertiz yaptırabilecek yerde vardır ancak bu ekspertiz oto kaportasına kadar bakabilen bir ekspertizdir. Detaylı bir ekspertiz istenirse en yakın ekspertiz kemalpaşa sanayisinde 1 tane bulunmaktadır. Burada araç satanlar genelde sahipleridir buraya galericiler genelde oto satın almak için gelirler. Girişte bekleyen bu galerici tayfası gözüne kestirdikleri bir araç gördüler mi hemen girişte kancayı takmak isterler. Kemalpaşa oto pazarı giriş ücreti her araç için 20 tl dir.

BORNOVA AÇIK OTO PAZARI

Bir yıl öncesine kadar Bornova açık oto pazarı bornova 4 sanayi giriş kısmında bulunan trafik hastahanesinin arka tarafına düşen yerde Pazar günleri kurulurdu. Ancak şuan aktif olmayan oto pazarıdır. Bornova dan Bayraklı istikametine Mustafa Kemal Caddesi üzerinde  Manavkuyu Tansaş önünde ise oto pazarı olmasa da üzerinde satılık ibareleri bulunan birçok aracı haftanın her günü görmek mümkündür.

İzmir Oto Pazarı

 

MENDERES AÇIK OTO PAZARI

Menderes açık oto pazarı hafta sonları açık olan yeni kurulmuş bir oto pazarıdır. Yeni kurulması hasebiyle yoğunluk çok fazla değildir. Adresi Gümüldür yolu üzeri Çevre Yolu Bulvarı No:234/4, 35470 Menderes/İzmir. Şahsen hiç gitmediğimden gidenlerden aldığım bilgiye göre gayet temiz araçların olduğu, daha çok izmirin güney ilçelerinden gelen araçların sergilendiği oto pazarı olduğu bilgisidir.

Buraya kadar bahsettiğimiz izmir oto pazarları hakkındaki bilgiler kişisel görüşlerimi yansıtmaktadır. İzmirden araç almaya gelen Anadoludan birçok kişiye şahit olmuşumdur. Kendilerine neden İzmirden alıyorsun aracı İstanbul araçları daha uygun değil mi diye sorduğumda aldığım cevap şudur. İzmirin araçlarının içleri temiz oluyormuş ve periyodik bakımları aksamış olmuyormuş.

İzmir oto pazarları ile ilgili sorularınız olursa yerinde gören biri olarak yanıtlamaya çalısırım yorum bölümüne soru ve önerilerinizi yazabilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz