Ana Sayfa BAKIM & PERFORMANS OTO YIKAMADA DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR

OTO YIKAMADA DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR

0
OTO YIKAMADA DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR

Oto sahiplerinin haftada en az bir kere otomobillerini yıkama ihtiyacı hissettikleri bir gerçektir.  Oto yıkanırken dikkat edilmesi gereken hususlar vardır.  Bu konuda  basit ama önemli bazı bilgiler vereceğim.

Oto Yıkarken Yapılan Yanlışlar Nelerdir?

Oto yıkama her ne kadar basit gibi görünse de profesyonellik isteyen bir iştir. Kullanılan kimyasallar, Defalarca kullanılmış temizlik bezleri özelliğini kaybetmiş fırçalar aracınızın boyasını çözmekte ve çizmektedir. Kaporta üzerinde uzun süre kalan kimyasal temizlik maddeleri oto boyasının üst cilasını çözmekte ve zamanla boyadaki parlaklık yerini matlığa bırakmaktadır.

Oto Yıkamasında Yapılması Gerekenler Nelerdir?

İçerisinde çözer madde bulunmayan oto şampuanı ile  oto bol suyla yıkanmalıdır. En az yılda iki kez boya koruma cilası araç kaportasına uygulanmalıdır. Boya üzerindeki güneş yanığı diye tabir edilen görüntülerin temel sebebi ağır kimyasal içeren deterjanlardır. işte bu tarz oto yıkama esnasında yapılan yanlışlıklardan bir diğeri de oto içerisine yapılan uygulamalarda yapılan yanlışlıklardır. Oto içerisine yapılan oto süpürme işlemi esnasında uygun uç kullanılmaması gibi sebeplerle kapı ile koltuk arasındaki döşemeler ağır çiziklere maruz kalmaktadır. Yapılan bir diğer yanlış ise dış yüzeyi silmek için kullanılan bezin kapı içlerinde ve hatta oto ön göğüslüğünü silmek içinde kullanılması büyük bir hatadır. Çünkü bezin gözenekleri arasında bulunan ince tozlar oto içini silme esnasında çizmektedir.  En büyük yanlışlıkların bir diğeri de kalitesiz oto içi temizlik ürünlerinin uygulandıkları  yüzeyde farklı sonuçlar doğurmasıdır. Bu kimyasallar oto döşemeleri ve torpido üzerinde istenmeyen lekeler bırakmaktadır. Oto içini Silme esnasında oto havalandırma ızgaralarının kırılması da çok büyük sorundur.  Bu sorunların sebebi dikkatsiz ve özensiz oto yıkama işi yapanların eserleridir.

oto yıkamada dikkat edilecek hususlar

Oto Yıkama İşinin İncelikleri

Bu konuda uzmanlaşmış ve bu işin hakkını veren oto yıkama işinin inceliklerini bilen oto yıkama işi yapanlar öncelikle tercih edilmelidir. Oto yıkama esnasında otonun üzerinde kullanılan boyaya zarar vermeyen oto şampuanı olmasına dikkat etmek ilk kuraldır. Ayrıca oto yıkama işi güneş altında yapılmamalıdır. Çünkü boya üzerinde oto şampuanı hemen kurursa istenmeyen sonuçlara sebebiyet verebilir. Uygun tazyik ve fırçasız temizlik yapıldıktan sonra su içerisinde bulunan kireç kalıntıları oto üzerinde lekeler bırakmaması için kaporta ve camlar tümüyle kurulanmalıdır. Araç içerisi de temiz ve yumuşak temizlik bezleri yardımı ile ve hiçbir kimyasal kullanmadan silinmelidir. Oto içi süpürme işi de uygun süpürge uçları yardımıyla yapılmalıdır. Yukarıda bahsettiğimiz havalandırma ünitesi panjurlarının zarar görmemesine özen gösterilmelidir. Ayrıca tüm temizlik işlemi bittikten sonra otonun camları da sirkeli su ile silinmesi önerilenler arasındadır. Sirke kimyasal bir bileşen olmayıp oto camlarının parlamasına yardımcı olan önemli bir dezenfektandır. Bu yüzden birçok ev temizliği yapan bayanların mobilyaları ve vitrinleri sirkeli su ile sildiği bilinmektedir.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz