Ana Sayfa BAKIM & PERFORMANS Kilometresi Düşürülmüş Araba Nasıl Anlaşılır

Kilometresi Düşürülmüş Araba Nasıl Anlaşılır

0
Kilometresi Düşürülmüş Araba Nasıl Anlaşılır
km'si-düsürülmüş-arabayı-anlama

KM Sİ DÜŞÜRÜLMÜŞ ARAÇ NASIL ANLAŞILIR

Araç alacaksınız, ama km si orijinal mi? Kime sorsam ne yapsam. Kendim nasıl anlarım. Km düşürme yöntemleri nelerdir. Km si düşürülmüş araç nasıl anlaşılır.

İşte konunun uzmanlarından derlediğimiz ipuçları.

KM SORGULAMA YÖNTEMLERİ

Android market ya da App Store’dan Cep telefonuna indireceğimiz HGS KM sorgulama uygulaması ile 6 TL karşılığında 24.07.2013 tarihinden sonraki muayene kayıtlarını sorgulatabilirsiniz. Bur da iki tip sorgulama yöntemi var, birincisi plakadan sorgulama ancak eğer alacağınız araç daha önce il değişikliğinden dolayı plakası değişmişse tüm kayıtlara ulaşamayabilirsiniz. Bunun çözümü de uygulamadan şasi numara ile sorgulamayı seçerek almayı düşündüğünüz aracın şasi numarası ile sorgulama yapabilirsiniz. Gelen mesajda size aracın hangi tarihlere muayeneye girdiği bilgisi gelecektir.

Peki, bu yeterli mi?

SERVİS KAYITLARINDAN KM SORGUSU

Madem hileli bir şey var mı diye araştırma yapıyoruz o zaman en kötüsünü de düşünmek lazım, peki ya muayeneye girmeden birkaç gün önce ön ce bu iş yapılmışsa ayrıca alacağımız araç 2010 model ve aşağı modelse? Cevap basit birde yetkili servis kayıtlarına bakmakta fayda var.

Birçok servis bu işi ücretsiz yapmakta ancak gene de bazı servisler bu işlem için sizden ücret talep edebilir.

ARAÇ KM DÜŞÜRME CEZASI

Günümüzde araç dolandırıcılığı artması ile birlikte bu durum yargıya taşınmıştır. Araç km düşürme cezası Türk Ceza Kanununun 157. Maddesinde belirtilmiştir. Bu işlemi yapan kişi veya kişiler dolandırıcılık suçundan yargılanmaktadır.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz