27/07/2024
ELEKTRİKLİ OTOMOBİLLER OTO FİYATLARI YENİ MODELLER

Yeni Bir Çağın Öncüsü: BMW iX

Yeni Bir Çağın Öncüsü: BMW iX

BMW iX de ne?

Konfor özelliklerinin hepsine sahip ancak aynı zamanda güçlü ve atletik olan bu büyük SUV, BMW’nin elektrikli otomobil ailesi için inanılmaz derecede cesur yeni amiral gemisidir.

iX için uzun süre bekledik. İlk olarak 2018 Paris otomobil fuarında ön izlemesi yapılan bu SUV, BMW’nin i3 ve iX3’ten sonra üçüncü elektrikli aracı

BMW, kendine özgü bir tarza sahip büyük SUV’nin tanıtımını, geleneksel içten yanmalı motorlardan tamamen elektrikli bir geleceğe geçişinde bir dönüm noktası olarak görüyor ve geliştirilmesinde öğrenilen derslerin, yakında çıkacak olan i4 executive sedan ve yeni nesil 5 serisi ile 7 serisinin elektrikli versiyonları gibi modelleri etkileyeceğini öne sürüyor.

Bmw’nin diğer modellerine göz atmak için bu link’e tıklayabilirsiniz; https://www.bmw.com.tr/tr_TR/all-models.html


Modelin adında bir rakamın olmaması, BMW’nin i alt markasının amiral gemisi olarak konumlandığının sinyalini veriyor.


Aracın Temel oranları X5’inkileri takip ediyor. Bununla birlikte, yüzeyler süper pürüzsüz ve çok daha yuvarlak. Ve dev böbrek “ızgarası” bir hava girişi işlevi görmek yerine, arkasındaki çeşitli sensörler için şeffaf olan ve otomobilin birçok sürücü destek sistemi için kullanılan kompozit bir panel olarak konumlandırılmış. Bu arada ince farlar en yeni LED’ler ile daha keskin bir görüntü sağlıyor ve BMW’nin Laserlight teknolojisi ile sipariş etme seçeneği bulunmakta.

Bir BMW SUV’de ilk kez, kapılar çerçevesiz olarak dizayn edildi. Konseptten getirilen bir özellik olan çokgen tekerlek davlumbazları, gövde yanlarının ayrılmaz bir parçasını oluşturmakta. Ayrıca, aracın genişliğini vurgulamak için bagaj kapağına entegre edilmiş ince yatay LED stop lambaları ile arka uçta çepeçevre bir görünüm oluşturulmuş.

BMW iX, dış tasarımda olduğu gibi iç tasarımda da yeni bir dönemi temsil ediyor. Çerçevesiz sürücü kapısının açılması, eşikler, sütunlar ve iç gövde yapısının diğer bölümlerinde yoğunlaşan boyanmamış karbon fiber şeritler aracılığıyla hafif bir görüntü ortaya çıkarılmış.


Ancak iX’te dikkatinizi çeken ilk şey altıgen direksiyon simidi. Aynı şekilde dijital kadranlar ve bilgi-eğlence sistemi ekranları, alçağa monte edilmiş gösterge panosunun üzerinde kavisli bir ekranda konumlandırılmış.

BMW iX’in Türkiye’deki fiyatı

Tasarımıyla dikkat çeken BMW iX’in Türkiye’de xDrive40 modeli satışa sunuldu. xDrive50 versiyonun bu yıl içerisinde satışa sunulması bekleniyor. Türkiye’de BMW iX First Edition Essence ve First Edition Sport Paketlerinin azami anahtar teslim satış fiyatlarıysa şu şekilde;

ModelPaketFiyat
BMW iX xDrive40First Edition Sport2.459.400 TL
BMW iX xDrive40 First Edition Essence2.442.500 TL
BMW iX Güncel Fiyat Listesi

About Author

admin

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir