02/05/2024
BAKIM & PERFORMANS

Kışın Yola Çıkmadan Önce Yapılması Gereken Hususlar

Kışın Yola Çıkmadan Önce Yapılması Gereken Hususlar

İyi sürücü olmak tek başına kış şartlarında araç kullanmak için yeterli değildir. Kışın yolda kalmamak için sağlam, sorunsuz ve eksiksiz araç ile yola çıkmak gerekmektedir. Kışın yola çıkmadan önce yapılması gerekenleri sizler için derledik;

Sorunsuz Bir Akü Şart

Kış şartlarında akünün önemi kat kat artmaktadır. Bunun sebebi kışın araç motorunu çalıştırmak çok daha zor olmasıdır. Bazen kontağı ilk çevirmede motoru çalıştıramazsınız bazen ise ikinci veya üçüncü denemede bile araç motoru çalışmayabilir. Yani motoru birkaç çevirmede biten bir akü sorunlu bir aküdür. Ayrıca çetin kış şartlarında kalorifer ve far gibi etkenlerden dolayı araçlarda daha fazla elektrik kullanılmaktadır. Bir akünün her zaman dolu olması demek iyi şarj tutan bir akü demektir. Bilen bir kişi tarafından akü ölçtürülmeli sorunlu değiştirilmelidir.

Kış Lastiğinin Önemi

İnsanlar ayakkabılarını nasıl yazlık kışlık diye ayırıyorsa araçlar içinde bu durum geçerlidir. Araçlarda yazın yaz lastiği kışın ise kış lastiği kullanılması gerekmektedir.

Kışın Yola Çıkmadan Önce Yapılması Gereken Hususlar

Yardımcı Ekipmanlar Bulundurulmalıdır

Aracınızla kışın yola çıkmadan önce mutlaka zincir, takoz ve çekme halatı bulundurulması gerekmektedir. Ayrıca zincirin nasıl takıldığı çoğu kişi tarafından bilinmediğinden öğrenilmesi şarttır.

Antifriz Kullanımı

Pek çok kişi yaz kış aynı alışkanlıkla araç kullanmakta bazen de ufak tefek maliyetlerden kaçınmaktadır. Araç sürücüleri soğutma suyu denen araç sıvısına antifriz ilave etmekten kaçınıp yaz kış normal çeşme suyu kullanmaktadır. Suyun donması halinde motor soğutma suyu aksamlarına ağır tahribat verebilmektedir. Mutlaka motor sıvısına gerekli miktarda antifriz eklenmelidir.

Silecek sıvıları da aynı öneme sahiptir. Silecek suyunun donmaması içinde gerekli cam suyu sıvısının ilave edilmesi gerekmektedir.

Rezistans Ve Sileceklerin Önemi

Yazın kullanılmadığı için kontrol edilmeyen bazı aksamlar vardır. Bunlar rezistans ve silecekler mutlaka kontrol edilmelidir. Bu aksamlar kış olduğunda hayati öneme sahiptir.

Lambaların Kontrolü Şart

Kışın yola çıkmadan önce farlar stok ve sinyal lambaları mutlaka kontrol edilmelidir. Kış aylarında ben gündüz yola çıkıyorum bunlarla işim yok dememeli gündüzleri bile yoğun kar yağışı ve sis olabileceği akıldan çıkarılmamalıdır.

About Author

admin

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir