Ana Sayfa ARABA İNCELEMELERİ HABERLER OTO DOLANDIRICILIĞI

OTO DOLANDIRICILIĞI

0
OTO DOLANDIRICILIĞI
OTO DOLANDIRICILIĞI Dikkat edilmesi Gerekenler

Oto dolandırıcılığı tarzında haberler son günlerde en çok okunan haberler kategorisinde ilk sıralarda yer almakta.Öyle ki şeytanın aklına gelmeyecek dolandırıcılık yöntemlerinden bahsedeceğiz. Dişinden tırnağından artırıp araç almaya çalışan insanımıza bir nebze olsun uyarı mahiyetinde olan bu yazının son derece faydalı olacağını düşünmekteyiz.

NOTERDE ARABA DOLANDIRICILIĞI

Noterde araba dolandırıcılığı en yaygın araba dolandırıcılığı diyebiliriz. Dolandırıcılar sadece alıcı olmuyor bazen satıcılar da dolandırabiliyor. Satıştan birgün önce beğenilen hatta ekspertiz yaptırılan aracın noterde satışı esnasında aynı marka model başka bir araç satın alınabilmesi gibi bir dolandırıcılık yöntemi galiba daha önce hiç duymamışsınızdır. Araba dolandırıcılığı haberleri kategorilerinde bile olmayan bu araba dolandırıcılığı yönteminde km si yüksek taksi çıkması araçların plakaları aynı marka model renk arabaya takılıp müşteriye servis ediliyor. Aracın 5664 sorgusu birgün öncesinden yapılıyor. Notere gelindiğinde araba otoparkta oluyor işlemler içeride yapılıyor. Satış işlemi bittikten sonra paranızı verip aracınızı satın almış oluyorsunuz. Ancak arabayı satan noterden çıkışta hızla işim var diyerek uzaklaşıyor. Almış olduğunuz araç beğendiğiniz araç yerine aynı model ve aynı marka ama aynı plakalı başka bir araçla başbaşa kalıyorsunuz. Sonuç olarak sorgusunu da yapmış olduğunuz aracı  noter huzurunda parasını vererek almış oldunuz. Esenyurt oto dolandırıcıları yöntemlerinden bir tanesiydi bahsettiğim. Siz siz olun bu tarz tezgaha düşmemek için arabanın sadece plakadan sorgulatmayın. Aracın şasesini kaydedin noterde aldığınız araba ile incelediğiniz aracın aynı araç olduğundan emin olun. Mümkünse noter işlemi esnasında aracı yeniden görün ve dokunun.

KAPORA DOLANDIRICILIĞI

Kapora dolandırıcılığı yöntemi de son zamanlarda yaygın olan bir araba dolandırıcılığı yöntemidir. Tezgahı kuran dolandırıcılar sahibi olmadıkları araçların fotoğraflarını sahibinden araba şeklinde satılık ilanı koyuyorlar. Piyasanın da altında bir fiyat yazıldı mı ilan yayınlanır yayınlanmaz özellikle uzak şehirlerden talibi de çıktı mı aracın kapora gönderttirmek suretiyle insanları dolandırıyorlar. Kaldı ki aynı araca kapora gönderen ilk siz olmadığınız gibi son da olmuyorsunuz. Aynı araca bu yolla kapora gönderen en az 5-10 kişi oluyor.

WESTERN UNİON İLE ARABA DOLANDIRICILIĞI

Western union ile araba dolandırıcılığı yönteminden de bahsetmek istiyorum. Sahibinden araba ilanı ile ilgili piyasa değerinin 8-10 bin tl altında yüksek model araba ilanının sisteme yüklenmesi neticesi araca ilgi duyan müşterilere Türkiye plakalı aracın Almanyada olduğunu söylüyorlar. Yakın zamanda dönüş yapacağını, Almanyada yakını varsa onun adına western union aracılığı ile aracın bedelinin 3 te 1  gibi bir kısmını bu hesaba gönderip, gönderildiğine dair dekontu kendisiyle paylaşılırsa aracı başkasına satmayacağını taahhüt ediyor. Alıcı açısından ilk bakışta riskli bir durum gözükmüyor. Ancak dekont 3. Kişiyle paylaşıldığında olanlar oluyor. Çünkü western union da para çekmek için çoğu zaman kimliğe gerek yok. Sahte öğrenci kimliği bile kabul ediliyor. Önemli olan İsim soyisim ,para miktarı ve dekontta bulunan işlem numarasi. Bir nevi sifre gibi dekont üzerindeki numaraları vezneye söyleyip parayı çekebiliyorlar. Sonuç olarak Midyada pirince giderken evdeki bulgurdan olmak durumu bu olsa gerek.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz