Ana Sayfa ARABA İNCELEMELERİ ELEKTRİKLİ OTOMOBİLLER TESLA MODEL S

TESLA MODEL S

0
TESLA MODEL S
TESLA MODEL S

2015 Haziranından itibaren dünya geneli 75.000 adet satış rakamını aşan Tesla Model S özellikleri saymakla bitmez. Öncelikle tam elektrikli ve lüks sedan konseptiyle üretilmiştir. Tesla Model S alanında piyasaya hakim olma yönünde büyük adımlar atmaya devam etmekte ve diğer elektrikli araç üreten firmalar bu yönde modellerini güncellemeye hız vermiş durumda. Özellikle 2017 frankfurt fuarında Tesla ya meydan okuyan diğer marka araçların yer alması bunun adeta ıspatı niteliğinde.

Performans Ve Güvenlik

Tesla Model S  heyecan vermesinin yanında performans ve güvenlik ön plana alarak üretilmiş bir elektrikli otomobildir. Bütünüyle elektrikli güç aktarma organları sayesinde performansı 0 dan 60 mph hıza 2,5 saniyede ulaşabilmektedir. Tesla Model S stressiz ve güvenli yolculuk sağlayan tamamen otomatik pilot sürüş moduna sahip bir araçtır.  Dört tekerden çekiş gücü sağlayan çift motora sahip olmasının yanında darbe emici bor çelik raylardan oluşmuş kaportaya sahiptir. Şuana kadar üretilen araçlardan en belirgin farklarının başında biyolojik silah savunma moduna sahip bir araçtır. Olası kaza esnasında sekiz hava yastığının oluşu yolcularını korur ve otomatikman yüksek gerilimli güç kaynağı devre dışına çıkar. Tesla araba özellikleri bakımından da oldukça yenilikleri bünyesinde barındırmaktadır.

Aydınlatma Ve Dokunmatik Ekran

Tesla Model S aydınlatma yönünden üç konumlu dinamik led farlara sahip ve 17 inçlik dokunmatik ekrana sahiptir. Dinamik dönüşlü far sistemi özellikle virajlarda görme oranını mükemmel şekilde artırmaktadır. Dokunmatik ekranında otomobil bünyesindeki tüm işlemleri kontrol edebiliyor olmak kullanıcısına ayrı bir bütünlük arz etmektedir. Tüm cam olarak tavanının açılması ve otomatik iklimlendirme modunun yanında navigasyon, iletişim, araç anlık verileri gibi birçok özellikleri bu 17 inçlik ekrandan yönetilmektedir.

Tesla Model S iç mekan
                                                                      Tesla Model S İç Mekan

Biyolojik Silah Savunma Modu

Tesla Model S in bünyesinde bulunan biyolojik silah savunma modu  bugüne kadar hiçbir araçta bulunmayan bir özellik olarak karşımıza çıkıyor. HEPA hava filtrelerine sahip olan araç kabin içerisinde bulunan havadaki alerjen ve bakterileri etkili bir şekilde yok etme özelliğine sahiptir. Ayrıca Bioweapon modu sayesinde kabin basıncı yolcular için ideal oranda sabitleyerek pozitif basınç oluşturmaktadır.

Ses ve Medya

Sürücüsünün etrafına inşa edilen Model S ses ve medya içeriklerinin tüm kullanımını 17 inçlik ekrandan yönetilmekte. Adeta bir kayıt stüdyosu kalitesinde ses dinamiklerine sahiptir. Titiz bir ses mühendisliği harikasıdır.Neodymium mıknatıslı 11 hoparlöre sahip özel ses sistemi yanında sessiz çalışan bir motorun verdiği konforun yanında adeta dış dünya ile iletişiminizi ayıran sürücüsüne açılı olarak konumlanmış 17 inçlik tamamen dokunmatik multimedya ekranı sürücüsüne keyifli anlar için hizmet etmekte.  Bu ekran gündüz ve gece modları yanında zengin içeriği ve tamamen teknoloji ile entegre an be an güncellenen mobil bağlantıya sahiptir. Google haritaları üzerinden seyahat güzergahı boyunca nerelere ulaşacağınızı an be an gerçek zamanlı görme imkanı vermekte. Medya içeriğinde AM / FM / HD radyo yanında isteğe bağlı internet radyosu Bluetooth ve USB ses cihazları yer almaktadır. Tesla Model S, düzenli olarak bünyesine  yeni özellikler eklemekte ve duygusunu yenileyen hava yazılımları sayesinde  güncellemeler yapmaktadır. Bu hizmeti 7 yıl boyunca ücretsiz olarak sağlamayı taahhüt eder. Tesla araba fiyat olarak Türkiye’de sadece KDV dahil 80,000-85,000€ arası bir fiyat belirlenmiştir.

Tam Otomatik Sürüş Modu

Bünyesinde şuana kadar hiçbir otomobilde görmediğimiz  tam otomatik sürüş modu barındırması açısında büyük bir öneme sahip olduğunu düşündüğümüz özellik gelecek otomobillere yol göstermesi açısından da değerlidir. Bünyesinde 8 adet kamera  çevresini 250 metreye kadar otomobilin çevresinde 360 derecelik görünürlüğe sahiptir. Gelişmiş işleme özellikli öne bakan radara sahip. Bu sayede anlık hava durumu sis yağış gibi doğa olayları hakkında veri işleme yetisine sahip. Fazla söze gerek kalmayacak şekilde size gerçek zamanlı test sürüşü videosuyla başbaşa bırakıyoruz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz