Ana Sayfa ARABA İNCELEMELERİ İNCELEMELER Türkiye’de En Çok Tutulan Arabalar Hangileridir?

Türkiye’de En Çok Tutulan Arabalar Hangileridir?

1
Türkiye’de En Çok Tutulan Arabalar Hangileridir?
EN ÇOK TUTULAN MODELLER

Araç alımlarında en çok dikkat edilen hususların başında alacağımız aracın tutulan bir model olması önemlidir. Araç piyasada ne kadar çok tutulan bir araç ise aracın satışı da bir o kadar hızlı olur. Türkiye’de en çok tutulan markalar ve modeller hangileridir? En çok satılan 2. El arabalar nelerdir? Türkiye’de ve dünyada en çok satılan arabalarla ilgili sizleri bu yazımızda bilgilendireceğiz.

En Çok Tutulan Araba Markaları

Türkiye en çok tutulan markaların başında Renault, Volkswagen, Ford, Fiat, Hyundai, Toyota, Dacia gelmektedir. Türkiye’de bu markaların çok tutulma nedenleri bu markaların bazı modellerinin çok tercih edilmesi gelmektedir. En çok tercih edilen Renault markasının birçok modeli vardır. Ticari, hususi ve arazi kategorilerinde bulunan birçok modellerinde dizel ve benzinli seçenekleriyle alıcısına çok çeşit sunmaktadır. Bu markanın tercih edilme sebeplerinin arasında her bütçeye uygun araç bulunması da vardır. Türkiye’de de üretilen Fransız menşeili Renault marka araçlarının yedek parça ve servis bakım imkanlarının Türkiye’de rahatlıkla bulunması bu markanın tercih edilebilirliğini artırmaktadır.

EN ÇOK TUTULAN MODELLER

Renault’tan sonra gelen Volkswagen, Ford, Fiat, Hyundai, Toyota, Dacia modelleri de Renault kadar olmasa da Türkiye’de ciddi oranda tercih edilenler arasındadır. Renault, Volkswagen ve Ford marka araçların yıllık satış sayıları da birbirlerine çok yakındır. Renault ve Volkswagen’de hususi araç tercih edilirken; Ford ticari araçlar Ford hususilere göre iki kat daha fazla satışı yapılan araçlardır.

En Çok Tercih Edilen Geniş Bagaj ve 1600cc Motor

Türkiye’de bir aracın daha çok tutulmasındaki bir diğer etken de motor gücüdür. Türk insanı için araç seçiminde yakıt ve bagaj her zaman ön planda olmuştur. Araç kilometrede kaç kuruş yapıyor oturup hesaplarız bile. Şehir dışında yaşayanlar memleket ziyaretlerinde bagaj dolu gelir hep. Onun için bagaj da çok önem arz eder. Bagajın geniş olması Türk insanının olmazsa olmazları arasındadır. Hem yakıt yönünden az yakması hem de vergi yönünden düşük olması sebebiyle 1600cc araçlar daha çok tutulmaktadır.

En Çok Satılan 2. El Arabalar

  1. el piyasasında en çok tercih edilen modeller aracın satışında sorun olmayacak modellerdir. Belli dönemlerde belli araçlar çok tutulurken bazı araçlar hiç tutulmayabilir. Bu araçlardan en çok tutulanlardan bazıları şunlardır;

Ford Focus 1.6 dizel, Volkswagen 1.6 Dizel, Ford Fiesta 1.4 Dizel, Renault Symbol 1.5 Dizel, Fiat Fiorino 1.3 Dizel, Toyoto Corolla 1.33 Benzin, Hyundai Accent Era 1.4 Benzin, Fiat Linea 1.3 Dizel, Dacia Sandero 1.5 Dizel, Volkswagen Jetta 1.6 Dizel, Renault Megane 1.5 Dizel, Renault Clio 1.5 Dizel

Türkiye’de En Çok Satılan Araba Modelleri

Türkiye’de en çok satılan 5 modeli sizler için araştırdık. İşte bu modeller;

  • Türkiye’de en çok satılan araba modelinin başında yine Renault marka araç bulunmaktadır. Fransız marka Renault’un Megane modeli en çok satılan araç olmuştur. Renault’un en çok satılan ticari aracı ise Renault Kangoo’dur.
  • İkinci sırada ise en çok satılan araç Fiat Egea olmuştur. Fiat’ın en çok satan ticari modeli ise Fiorino olmuştur.
  • Üçüncü sırada Alman marka Volkswagen Passat vardır. Volkswagen’in en çok satan ticari modeli ise Volkswagen Caddy’dir.
  • Dördüncü sırada Amerikan markası Ford vardır. En çok satılan Ford Focus olurken ticari araç olarak Ford Courier en çok satılan modelidir.
  • Beşinci sırada Hyundai vardır. Hyundai i20 en çok satılan hususi modelidir. En çok satılan Hyundai ticari model ise H-100 dür.
Türkiye’de En Çok Tutulan Araçlar

Dünyada En Çok Satılan Araba Modelleri

Dünyada en çok satılan 5 araç şunlardır;

  • İlk üretimi 1966 yılında olan bu araç Toyota Corolla’dır. Üretimi hala devam etmekte olup günümüze kadar Corolla 40 milyondan fazla satmıştır.
  • İkinci sırada ise 1948 yılından bu yana 35 milyonunun üzerinde satılan bu araç Ford F serisidir. Otomobilden daha çok pick-up sınıfıyla bilinen bu model Ford markasının en çok satılan modelidir.
  • Üçüncü sırayı bir Alman markası olan Volkswagen Golf dür. 1974 yılından bu yana 28 milyon satış yapmıştır.
  • Hitler’in emriyle 1938 yılında üretilmeye başlanan bu aracın günümüzdeki modern versiyonu hala üretilmektedir. Bu aracın hastası çoktur. Bu araç halk arasında ‘’vosvos ‘’ ya da ‘’tosbağa’’ olarak bilinen Beetle model Alman markasıdır. Bu araç 24 milyonun üzerinde satılmıştır.
  • Üretimi 2000’li yılların başında durmuş olmasına rağmen 20 milyondan fazla satışla dünyada en çok satılan beşinci araç olmayı başaran Ford markası Ford Escort’tur.

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz