Ana Sayfa YENİ MODELLER Volkswagen Polo 2018 Tüm Teknik Özellikleri

Volkswagen Polo 2018 Tüm Teknik Özellikleri

0
Volkswagen Polo 2018 Tüm Teknik Özellikleri
2018-yeni-kasa-volkswagen-polo

Otomotiv devi Volkswagen yeni nesil Polo’yu Almanya’nın başkenti Berlin’de tanıtımını gerçekleştirdi. Volkswagen’in çıkarmış olduğu yeni nesil Polo MK6 şuana kadar gördüğümüz en büyük Polo olmayı başardı. 2018 yılında araç almayı düşünenler için POLO bir seçenek ise o zaman bu yazımızda belirttiğimiz teknik özellikler ile fiyat değerlendirmesine mutlaka göz atmalıdır.

Yeni Polo’da Neler Değişti

Poloya ilk bakışta hiçbir değişikliğe uğramayıp sadece ufak dokunuşlar yapılmış gibi görünmektedir. Dışarıdan bakıldığında genel anlamda da çok büyük bir değişikliğin olduğunu söylemek biraz zorlaşmakta. Fakat tam olarak incelendiğinde farkını ortaya koymaktadır.

Yeni Polo Tasarımı

Yeni nesil Polo selefine göre 7 cm daha uzun. Ayrıca 9.4 cm dingil aralığı sayesinde iç mekandaki diz mesafesi de önemli oranda artış göstermektedir. Aracın genişliği eskisine göre 10 cm daha geniş bir hacme sahip. Yüksekliği  3,5 cm daha alçak olması aero dinamizm açısında da büyük önem taşımaktadır.

Polo Bagaj Hacmi

Yeni nesil Polo bagaj hacmi eskisine nazaran %25 artarak 351 litreye ulaşması ile daha fazla yük taşıma fırsatı sunmaktadır.

Yeni Nesil Polo’da Güvenlik

Polo sekiz yıl boyunca yenilenmediği için güvenlik konusunda oldukça geri kalmıştı ve sık sık eleştirilmekteydi. Confortline donanım seviyesinde bile sadece iki hava yastığı vardı. Yeni nesil Polo şimdi kendinden bir üst sınıf modellerde bile az bulunan güvenlik destek ekipmanlarını standart olarak sunmaktadır.

Teknik Özellikler

Şehir içi acil frenleme, takip asistanı, yaya izleme, hız sınırlayıcı ve daha birçok özellikleri bulunmaktadır.

Start-stop sistemi  ve fren enerjisi geri kazanım özelliği de tüm Polo’larda standart olarak sunulmaktadır.

Üst versiyonlarda ise hıza duyarlı aktif cruse control, tam led farlar, farklı modlarda sürüş imkanı sunan aktif amortisörler ve ayrıca panoramik cam tavanı da yer almaktadır.

İç Tasarım

İç mekan tamamen değişmiş durumdadır. Dijital gösterge paneli ve multimedya ekranı sayesinde eski bunaltıcı ortamdan tamamen uzaklaşılmıştır. Standart olarak sunulacak olan 6.5 inch’lik  multimedya sistemi sayesinde telefona gelen mesajları okuyup arama yapabilir ve sesli komutları yerine getirebilme özelliği bulunmaktadır.

2018 Polo Fiyat Listesi

Türkiye fiyat listesi açıklanmayan Polo’nun Almanya’daki başlangıç fiyatı 13 bin Euro olarak açıklanmış olup ülkemizdeki fiyatı 64 bin bandında başlangıç fiyatı bulunmaktadır.

 

Yeni Polo Fiyat Listesi
 Model Motor Donanım Fiyat
Yeni Polo 1.0, 75 PS Manuel Trendline 64,900 TL
Yeni Polo 1.0 TSI, 95 PS Manuel Comfortline 75,900 TL
Yeni Polo 1.0 TSI, 95 PS DSG Comfortline 82,800 TL
Yeni Polo 1.0 TSI, 95 PS DSG Highline 87,900 TL
Yeni Polo 1.6 TDI, 80 PS Manuel Trendline 84,900 TL
Yeni Polo 1.6 TDI, 95 PS Manuel Comfortline 91,800 TL

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz