Ana Sayfa BAKIM & PERFORMANS Arabaya Seramik Kaplama Yapmak

Arabaya Seramik Kaplama Yapmak

0
Arabaya Seramik Kaplama Yapmak
Arabaya Seramik Kaplama Yapmak

Seramik kaplama arabanızın dış kaportasında zaman içinde meydana gelebilecek deformasyona karşı korumasını sağlamak için üretilen bir üründür. Bu ürün araç kaporta boyasını gelişmiş fiziksel ve kimyasal özelliği sayesinde yıllarca koruyabilecek bir yapıya sahiptir. Piyasada teknolojinde gelişmesi ile birlikte birçok seramik kaplama markaları bulunmakta olup genellikle üretimleri Almanya ve Amerika Birleşik Devletleri’nde yapılmaktadır. Garanti süresi ürünün markasına göre değişiklik göstermekte olup iki veya üç yıl geçerlidir.

Seramik Kaplama Yapmanın Amacı

Seramik kaplama sayesinde araç kaporta boyasını oksitlenme,  UV ışınlar ve çevresel kirleticiler gibi etkenlerden oluşan zararlardan ve aracın ilk günkü gibi ışıltısını geri kazandırmaktadır. Sıfır veya ikinci el araçlarda uygulanabilen seramik kaplama sayesinde yıllarca hiçbir şeye ihtiyaç duymadan araç yüzeyini koruyabilmektedir.

Seramik Kaplamanın Faydaları

  • Araç kaporta boyasında kalıcı ve uzun süreli parlak bir görüntü sağlar.
  • Olumsuz hava koşullarında veya dış kaporta yüzeyinde meydana gelen buzlanmalarda tam koruma sağlar.
  • Uzun yıllar araç temizlemesinden başka bakıma gerek kalmaz.
  • Jantlara ve plastik akşamlara da uygulanabilirliği sayesinde uzun süre koruma ve gösteriş sağlar.
  • İkinci el araçlarda fiyatın yüksek olmasını sağlar.
  • Yıkama sonucu oluşan tuz, kireç ve benzeri kalıntılardan etkilenmez.
  • Su itme özelliği sayesinde yağmurlu havalarda sürüş kolaylığı sağlar.

Seramik Kaplama Nasıl Uygulanır

Seramik kaplama yapılan yerin bol ışıklı ve rutubetsiz olmasına dikkat edilmelidir. İlk olarak aracın dış yüzeyi yıkanarak temizlenir. Kaporta üzerinde yıkama ile çıkmayan kalıntılar olabilmektedir. Bu kalıntıları kil ile temizleme yaparak tüm yüzeyin tamamen temizlenmesi sağlanır.

Daha sonra polisaj makinesi yardımıyla öncelik sırasına göre kalın pasta, ince pasta ve here giderici kimyasal kullanılır. Seramik kaplama işlemi yapılırken ortam sıcaklığı 25 derece olması idealdir. İşlem tamamlandıktan sonra aracın 24 saat kapalı ve kuru bir ortamda kalması sağlanmalıdır.

Seramik Kaplama Özellikleri

Boyaya zarar vermez

Kir ve leke tutmaz

Kolay temizlik sağlar

Kimyasallara karşı koruma

UV ışınlara karşı koruma

Çiziklere karşı koruma

Seramik Kaplama Fiyatları

Piyasada birçok seramik markası olup kalitesine göre 300TL’den 2500TL’ye kadar seramik kaplaması yapılmaktadır. Seramik palama yapmadan önce değişik yerlerden fiyat teklifi alarak en uygun olan yerleri bulabilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz