Ana Sayfa BAKIM & PERFORMANS Cam Filmi Nasıl Sökülür

Cam Filmi Nasıl Sökülür

0
Cam Filmi Nasıl Sökülür
Cam Filmi Nasıl Sökülür

Araçlardaki cam film uygulamasındaki yasaklar yeniden geldi. Araba cam filmini bugünlerde sökme telaşı başladı. Çünkü cam filmi trafik cezası 427 TL. Peki cam filmi nasıl sökülür bu konuda bilinmesi gerekenler hakkında bu yazımızda sizlere pratik bilgiler vereceğiz. Böylelikle cam filmi sökme ücreti ödemek zorunda kalmayacaksınız.

Cam Filmi Sökmenin Kolay Yolu

Bilindiği gibi cam filmleri aracın camının iç tarafına yapıştırılan koyu renkli naylon kaplamadan oluşuyor. Piyasada Cam filmi sökme ilacı da satılmakta. Bu konuda birkaç pratik bilgi sayesinde kolay yoldan kendiniz cam filminizi sökebilirsiniz. Aracınızın cam filmleri çok uzun süredir camınızda bulunuyorsa bi ucundan çekip çıkması mümkün olmayacaktır. Bu taraz camlardan filmi çıkarmanın en pratik yöntemi fön makinesi ya da buhar makinesi kullanmak olacaktır. Arka camda da film varsa burada daha dikkatli olunması gerekir.

Cam Filmi Sökme Uygulaması

Öncelikle ön ve yan camlardaki filmi çıkarırken fön makinesi kullanılacaksa önce camı içten ıslatıyoruz. Fön makinesi ile en üstten başlayarak ısıttıkça filmi yavaş yavaş sıyırmaya başlıyoruz. Bu uygulama yaz aylarında daha kolay olur çünkü cam doğal olarak güneş sayesinde belli bir ısıyı kendi bünyesinde barındırır.

Buhar makinesi ile de yapılan cam filmi sökme işlemi tıpkı fön makinesindeki gibi sabırlı ve yavaş yavaş yapılırsa kesinlikle tek parça olarak camınızdan sıyırıp çıkarırsınız.

Arka Cam Filmi Sökme

Ön ve yan camlardakinden farklı olarak arka cam filmi sökme esnasında  doğal ısı kaynağı olarak güneş ışığı ve amonyaklı su ya da tiner uygulaması yapılabilir. Arka camın dış yüzeyine siyah renkli cam streci yapıştırılır. Camın içinden amonyaklı su veya tiner sürülür. Yine aynı şekilde streç naylonla üzeri kaplanır. Birkaç saat güneş altında bekletilir. Isı etkisiyle camın üzerindeki film yumuşayacak ve yapışma özelliği kalkacaktır. Bir ucundan tutulup yavaş yavaş rahatça söküleceğini göreceksiniz. Bu işlemi yaparken özellikle rezistansın olduğu yere geldiğinizde çok yavaş sıyırma işlemi yapmalısınız.

Cam Filmi Sökme İşlemi Sonrası

Aracınızda bulunan cam filmi sökme işlemi sonrasında cam üzerinde çoğunlukla yapışkan kalıntı kalır. Bu aşamada yapılması gereken bu bölgeye sprey kutunuza koymuş olduğunuz kolonya veya sabunlu su yardımıyla yavaş yavaş bezle silme işlemidir. Çünkü silinmeyen cam üzerindeki yapışkan yüzey bu haliyle kurursa inatçı lekeye dönüşür. Bu defa kazımak zorunda kalır ve cam üzerinde çiziklere sebebiyet verebilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz