Ana Sayfa BAKIM & PERFORMANS Cam Suyu Ekleme

Cam Suyu Ekleme

0
Cam Suyu Ekleme
Cam Suyu Ekleme

Cam Suyu Ekleme

Basit olmasına rağmen cam suyu ekleme çoğu zaman ihmal edilen bir oto bakımıdır. İhmalin neticesi cam silecek motorunun bozulmasına  kadar gidebilecek sonuçlar doğurabilmektedir. Arabanın silecek suyu biterse ne olur  Mevsimi gelmişken konu hakkında bilgilendirmenin uygun olduğunu düşündük.

Araba Cam Suyu Nereye Konur

Arabanın silecek suyu deposu çoğunlukla aracın ön kaputunun sağ yan tarafında sarı yada açık mavi kapaklı ve içinde süzgüsü olan bir depodur. Araç haftalık bakımlarda bahsettiğimiz cam suyu deposuna mümkünse silecek suyu bu mümkün değilse kireçsiz hazır su konulabilir. Çeşme suyunu önermiyoruz çünkü kireçli su zamanla silecek motoru ve su kanallarında tıkanmalara sebep olacaktır. Silecek suyu fiyat bakımından pahalı olan bir ürün olmadığından aracın bagajında bulundurulacak bakım ürünlerindendir.

Kendiniz Evde Cam Suyu Yapabilirsiniz

Evde kendiniz de araba cam suyu yapabilirsiniz araba cam suyu nasıl yapılır bunun için gerekli olan 4,5 litrelik kireçsiz suyun içine bir bardak sirke ile az miktarda gliserin(bulaşık deterjanı)ilave edip yapılan bu karışımı cam suyu olarak kullanabilirsiniz. Tercihen içine her kullanımda ferah kokuda gelsin isterseniz esanslı yüzey temizleyiciden de bir miktar ilave edebilirsiniz. Ağır kış şartlarında cam suyu koyma haznesi ağzına kadar doldurmamanızı da tavsiyelerimiz arasındadır. Çünkü donma ihtimaline karşı genleşme olacağından silecek suyu deposu kapağında çatlama meydana gelebilir.

Antifrizli Cam Suyu

Özellikle sıfırın altındaki donlu günlerde işinize yarar antifrizli cam suyu. Peki antifrizli cam suyu ne kadar koyulur diye bir soru aklınıza gelmiş olabilir. Burada adı üstünde antifrizli yani katkılı cam suyu olduğundan başka su ilave etmenize gerek yoktur. Burada kullanılan antifrizli suyun kalitesi önemlidir. Mavi antifrizli ve kırmızı antifrizli olarak satışı vardır. Kırmızı renkli cam suyu daha soğuk derecelere (-40) kadar donma yapmıyor.

Antifrizde Aman Dikkat !

Rutin yağ değişimi için çoğumuz sanayide herhangi oto tamircisine gideriz. Ve burada yağ değişim ve oto sıvı ilave işlemlerini yapanlar genelde tıfıl tamirci çıraklarıdır. Özellikle kış aylarında oğlum antifrizde ilave et talimatını çırağa seslenir iş bitiminde ustası. Bu arada siz usta ile hesaplaşmayı yaparsınız. Çırak radyatör antifrizini cam suyu deponuza koyarsa sizde o anda farkına varmazsanız istenmeyen sonuçlara hazır olun. Çünkü  o anda orda aracınız arıza vermeyeceğinden etkileri daha sonra çıkacak. Peki ne mi olacak tabi ki silecek suyu içindeki antifrizin derecesi fazla olduğundan oto camına ve motor kaputuna sıçrayan antifriz kaportaya, boyaya zarar verecek. Tavan yanığı tabir edilen yanıkların arabanın üstünden başlamasının temel nedeni yapılan bu yanlışlık olduğunu belirtmeliyiz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz