Ana Sayfa ARABA İNCELEMELERİ İNCELEMELER Sahibinden İkinci El Oto Almanın İncelikleri

Sahibinden İkinci El Oto Almanın İncelikleri

0
Sahibinden İkinci El Oto Almanın İncelikleri
Sahibinden İkinci El Oto Almanın İncelikleri

İkinci el otomobili sahibinden almanın da belli bir incelikleri vardır. Dikkat edilmesi gereken en önemli husus almayı düşündüğünüz aracın gerçek kullanıcısıyla muhatap olmak ve alacağınız aracın evveliyatını ondan öğrenmektir.

2. El Araç Alırken Nelere Dikkat Etmeli

ikinci el araç almak sanıldığı gibi basit olmayıp dikkat edilmesi gereken püf noktaları vardır. Almayı düşündüğünüz aracın motor ömrü, şanzıman durumu, kaportasındaki işlemler ile aracın iç döşemeleri dikkat edilmesi gerekenler arasında en belirginleridir. Ancak bunların da ötesinde aracın hasar kayıt durumu da çok önemlidir. Aracın hasar kayıt durumu şase numarasından veya plakasının 5664 e kısa mesaj yolu ile sorgulama yapmak ilk yapılması gerekenlerdendir.

5664′a aracın plakasını ya da şase numarasını gönder

Aracın Motor ve Şase Numaraları

Alacağınız aracın motor ve şase numaralarını bizzat kendinizin ruhsattaki numaralar ile karşılaştırılmasının yapılmasıyla araç incelemesine başlanır.

                          Motor ve Şase no aracın nerelerinde yer alır

Şase veya motor numarası tutmayan aracın kesinlikle alınmaması gerektiğini sanırım söylemeye bile gerek yoktur. Çünkü birbirini tutmayan numaralar ileride çalıntı otomobil almak gibi bir durumla karşı karşıya kalmanız durumunu doğurabileceği gibi böyle bir araç kesinlikle vizeden geçmeyeceğini de ayrıca belirtmeliyim.

Motor ve Şase Numaraları 

Sahibinden Satılık Oto

Sahibinden satılık oto olarak almayı düşündüğünüz aracın muhakkak sürüş testini bizzat kendiniz yapın. Aracı kesinlikle günümüzde çok yaygın olarak sektör haline gelen

oto ekspertizlere ücretini ödeyerek kaporta ve motor testine tabi tutun. Çünkü hasar kaydı olmasa da araçlar sanayilerde kazalı olarak alınıp sigortasız toplama işlemlerine tabi tutulabiliyor. Böyle olan bir aracın muhtemelen hava yastıkları ya sökülmüş oluyor ya da çalışmaz durumda olabiliyor.  Ayrıca şasesinde de kayma olan araç yüksek hızda yolda giderken savrulma yapabilmektedir. Deyim yerindeyse yengeç gibi giden araba alırsanız güvenli sürüş diye bir durum söz konusu olmaz.

kaporta boya kontrolü muhakkak yaptırınız

Satmayı düşündüğünüzde de maddi açıdan ciddi zarara uğrayabilirsiniz.

Araba Alımı

Araba alımında ilk olarak aracın tüm camlarını tek tek kontrol ediniz. Oto camlarının serileri birbiriyle uyumlu olduğunda üretim yılları son sıradaki rakamların hepsinde aynı olması gerekir ve de cam markalarını da kontrol edin yan sanayi camda aracın markası yer almaz. Ayrıca değişen camın serisi muhakkak farklılık göstermektedir. Bu size aracın kaza yapıp yapmadığı hususunda ciddi fikir sahibi olmanıza olanak verecektir.

Son dönemde artan dolandırıcılık yöntemlerinden bir tanesi rent a car araçlarını araba pazarlarında satmaya çalışan kişilerin kapora adı altında para aldıklarını da belirtmeliyim. Böyle bir dolandırılma hadisesine maruz kalmamak adına ruhsat sahibiyle birebir görüşmediğiniz hiçbir araca kaparo vermemelisiniz. Hatta elle dokunmadığınız aracın sahibi olduğunu söyleyen kim olursa olsun hesabına kapora göndermeyiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz